beszéljünk a céges lehetőségekről

vállalati hitelek

Vállalati pénzügyek területén legalább olyan sokféle lehetőségünk van mint a lakossági oldalon. A legnagyobb különbség, hogy erre a területre kevésbé jellemzőek az úgynevezett csomag termékek, inkább az egyedi megoldásoké a főszerep, mivel minden cég más mind tevékenységi körüket, mint árbevételüket tekintve, így más-más kockázatot jelentenek a pénzintézeteknek is.

Az egyik fő terület a vállalati finanszírozási formák, a vállalati hitelek. Ezen belül is különbségek kell tennünk kezdő/induló vállalkozás és már régóta a piacon lévő vállalkozás között. De milyen célokban is tudunk hasznosak lenni a vállalati hiteleket tekintve?

– működési költségek átmeneti finanszírozásának fedezésére (pl. árbevétel előtt felmerülő áfa-, bér- és járulékok kifizetése)

– alapanyag vagy készletvásárlás előfinanszírozására

– induló vállalkozás beindítására (működési múlt nélkül)

– növekedéshez, bővítéshez kapcsolódó forráshiány kiegészítésére

vállalati biztosítások

Másik fő területe a vállalkozói megoldásoknak a különböző biztosítási szerződések. A magán oldali biztosítási szerződésekkel szemben itt sokszor törvényi előírás a biztosítási szerződések megléte, például szakmai felelősségbiztosítások esetében. Azonban nézzük, mik a leggyakrabban előforduló szerződések ezen a területen:

– vállalkozói vagyonbiztosítások (telephely, gépjárművek, eszközök, készletek, anyagok, gépek, stb.)

– felelősségbiztosítás (tevékenységi/általános, munkáltatói, szolgáltatói, szakmai, termékfelelősség, vezető tisztségviselői, stb.)

A vállalkozói lehetőségek körüljárása nagyfokú odafigyelést igényel, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően képzett szakember segítségével hozzuk meg döntésünket, aki sok százezret, akár milliókat is spórolhat nekünk egy jól megválasztott konstrukció segítségével.